Nieuwsbrief

Leden tennisverenigingen Hulsberg, Nuth, Schimmert en Wijnandsrade Projectgroep tennis groot Nuth

Maart 2016
Nieuwsbrief 5, Tennis Nuth

Plannen definitief, de gemeenteraad gaat besluiten

Het raadsvoorstel is ingediend bij de gemeente en nu volgen nog 2 belangrijke momenten alvorens we weten hoe en of we verder kunnen.

RTG 8 maart in het gemeentehuis in Nuth

Twee weken voor elke raadsvergadering zijn in het gemeentehuis RondeTafelGesprekken (RTG). Door op een informele manier met inwoners, verenigingen, belanghebbenden, etc. met het college en raadsleden in gesprek te brengen, kunnen de raadsleden en fractieleden informatie inwinnen en met de burger in gesprek raken.

De projectgroep zal daar spreektijd krijgen en een statement namens de clubs afgeven. Het zou mooi zijn als tennissend groot Nuth daar in grote getale vertegenwoordigd is, daarom een oproep aan eenieder om er bij aanwezig te zijn. De tennisplannen staan voor 20.00 uur op de agenda.

Raadsvergadering 22 maart in het gemeentehuis in Nuth

Dit is het moment waarop de gemeenteraad een besluit gaat nemen over de voorliggende plannen. Ook hier geldt, hoe meer tennissende leden aanwezig zijn, hoe meer kans we maken op een positief besluit. De raadsvergadering start om 19.30 uur.

Informatie over het raadsvoorstel.

Deze is sinds kort openbaar en voor iedereen toegankelijk:

http://www.nuth.nl/gemeente/bestuursinformatie-agenda_41651/item/vergadering- rondetafelgesprek-cluster-breed-welzijn-en-samenleving_2515.html

Info avond van 29 februari

Terugkijkend op de info avond kunnen we zeggen dat we een heel mooie opkomst hadden, maar vooral dat er duidelijk is weergegeven hoe de plannen tot stand gekomen zijn en hoe deze bij de gemeente zijn aangeboden.
Toch waren er nog behoorlijk veel vragen, wat duidt op betrokkenheid en interesse in onze toekomstplannen. Dank aan André Scheffer van de gemeente voor zijn voortreffelijke uitleg en argumentatie.

Krantenartikel 2 maart

Voor iedereen die het artikel nog niet heeft gezien volgt hier de integrale tekst van het stuk in De Limburger / Limburgs Dagblad:

Voorbeeldige tennisfusie in Nuth

Na een voorbeeldige fusie krijgt Nuth één toekomstbestendige tennisclub en accommodatie in Hulsberg. Met ruimte voor cultuur, sport, ontspanning én padel.

Waar de meeste verenigingen pas fuseren als de gemeente ze daartoe verplicht, of als het écht niet anders kan, daar hebben de vier tennisclubs van Nuth al heel vroeg uitgesproken dat ze samen verder willen. „Anders valt het tennis in Nuth op termijn om en krijgt de gemeente het achterstallig onderhoud op haar bord. De verenigingen apart zijn wel vitaal, maar niet toekomstbestendig”, verklaart Hennie ter Haar van Huis voor de Sport Limburg.

De vier clubs in Hulsberg, Wijnandsrade, Nuth en Schimmert fuseren, als de gemeenteraad alles goedkeurt, met ingang van 1 januari 2017. Opmerkelijk volgens Huis voor de Sport en de tennisbond is de voortvarendheid bij de verenigingen. „We hebben heel snel de dorpsmentaliteit doorbroken. Deze vorm van openheid naar elkaar is uniek”, stelt Egidius van Helmond van TC Hulsberg. „We hadden meer gevoeligheden verwacht”, zegt Otto Olthoff van Wijnandsrade.

In de nieuwe opzet komt er één tenniscomplex in Hulsberg, die het meest centraal ligt en de meeste mogelijkheden biedt. Hier komen acht tennisbanen en, mede op advies van de tennisbond, twee padelbanen. Padel, een mix van tennis en squash in een glazen kooi, wordt pas relatief kort beoefend. De voetbalclub Hulsberg maakt gebruik van hetzelfde complex. De tennissers kunnen zich voorstellen om te kijken naar samenwerking met de voetballers. Huis voor de Sport ziet het nóg breder. „Dit kan een sterke omgeving worden voor de gemeenschap, ook voor bijvoorbeeld de harmonie. Sport, cultuur en ontmoeting komen hier samen”, aldus Hennie ter Haar.

De fusieclub Tennis Groot Nuth houdt er rekening mee dat sommige leden van de huidige zeshonderd zullen afhaken. Maar daartegenover staat dat de padelbanen en de nieuwe trainings- en competitiefaciliteiten voor nieuwe (jeugd)leden zullen zorgen. „Alle verenigingen gaan erop vooruit. Langere afstanden? Die spelen niet bij tennis”, klinkt het unaniem.

De totale kosten voor de gemeente Nuth bedragen 1,9 miljoen euro. Voor twee kant-en-klare padelbanen komt er 50 mille bij. Rond het tenniscomplex zit een bewoonde dassenburcht, maar die wordt volgens het huidige plan niet verstoord. Tennis Groot Nuth hoopt op een positief raadsbesluit op 22 maart en dat het nieuwe complex voorjaar 2018 wordt opgeleverd.